La modificació dels límits de l’espai natural protegit dels estanys de l’Albera

Els estanys de l’Albera és un espai natural protegit integrat a la Xarxa Natura 2000 que té per objectiu protegir els molt fràgils i valuosos hàbitats de les basses d’inundació temporània del vessant sud del massís de l’Albera.

A Capmany però, els responsables de l’Ajuntament es preguntaven perquè el Puig Agall formava part d’aquest espai natural si allò no era un estany -com el seu nom indica clarament, ni s’hi trobaven les colònies de rat-penats que els havien indicat des del Servei corresponent de la Generalitat de Catalunya, sinó que en tot cas, aquestes colònies havien de fer referència a les que es trobaven a la zona dels búnquers de Can Feliçó, algun quilòmetre més al sud.

Després d’una visita sobre el terreny amb en Jordi Parpal (Servei de Planificació de l’entorn natural) i en Santi Pérez (Oficina Territorial d’Avaluació Ambiental de Girona), i de comprovar el relatiu valor natural del sector protegit al Puig Agall, així com la presència de rat-penats als búnquers esmentats, l’Ajuntament de Capmany i la Generalitat acordaren modificar els límits de l’espai protegit, i l’adscripció del nou sector protegit a l’espai del Llobregat d’Empordà, més proper.

Arribats a aquest acord, traçàrem els límits del nou sector protegit, en base a les indicacions realitzades al llarg del treball de camp i unint el sector dels búnquers a l’espai protegit de la riera de Torrelles, per garantir la connectivitat en el sector. El traçat així dibuixat fou sotmès a l’aprovació de l’Ajuntament i posteriorment entregat al Servei de Planificació de l’entorn natural perquè seguís el procediment administratiu que ha de concloure amb l’aprovació del Consell de Govern i la posterior incorporació a la Xarxa Natura 2000 per part de la Unió Europea.

— actualització a 13.05.2014 —

L’Ajuntament de Capmany ha rebut la documentació relativa al procés de transformació dels espais de la Xarxa Natura 2000 en Zones Especials de Conservació. En aquesta documentació, encara no hi són reflectits els canvis de delimitació, però ambdós processos administratius segueixen el seu curs de forma paral·lela.

— actualització a 15.12.2014 —

L’Ajuntament de Capmany ha rebut del Departament de Territori i Sostenibilitat, en el tràmit d’informació pública, la documentació relativa als canvis de límits dels espais de la Xarxa Natura 2000. S’hi inclouen les modificacions realitzades a Puig Agall i al sector del búnquers de Can Feliçó.

Share This:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *